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Reply to Inquiry Request I.D. L-1 

 

Question: 

CDOT has provided “Form C” for Submitters to respond to Section 3.2.1, “Submitter 

Experience”.  May we recreate the form, extending it to two pages per project, provided that we 

maintain each of CDOT’s required fields and answer each of the items requested in Form C? 

 

Answer: 

Information necessary to complete section 10 of Form C may be attached. Adequate space is 

provided for in all other sections of Form C to provide all other requested information. The Form 

C provided in the RFQ shall be used.  Default fonts as identified by the software for the sections 

of Form C shall be utilized.  

 

Question:  

Instructions on Form C state: “Provide a maximum of two design-build projects per submitter 

and major participant.” Can we interpret this to mean that a Submitter may submit Form C for 

two Design-Build projects and a Major Participant may also submit Form C for two additional 

Design-Build projects, even if there was involvement from the Submitter on all four? 

 

Answer: 

The question presented is not representative of Addenda #1, dated 9-04-12 of the RFQ.   Please 

refer to the referenced document.  Your attention is also called to Form D of the RFQ. 

  

Question: 

Please provide clarification on the Traffic Operations Manager.  Is this role a Design role or a 

Construction role? 

 

Answer: 

Section 3.3.2 and 3.3.2 of the RFQ identifies Key Personnel, including the Traffic Operations 

Manager.  The Traffic Operations Manager shall be a Certified Traffic Control Supervision in 

the State of Colorado.  This individual is the day-to-day person in the field and works in 

coordination with the design personnel in the development of MOT. 
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Question:  

Item 2.7 of the RFQ states, “CDOT may disqualify a Submitter if any of the Submitter’s Major 

Participants belong to more than one Submitter organization.”  Please clarify that Individuals 

filling the roles CDOT lists as “Key Personnel” may belong to more than one Submitter 

organization, provided they are not expected to perform more than 30% of the work. 

 

Answer: 

Section 2.7 of the RFQ states “….. the term “Major Participant” means any of the following 
entities: all general partners or joint venture members of the Submitter; all individuals, persons, 
proprietorships, partnerships, limited liability partnerships, corporations, professional 
corporations, limited liability companies, business associations, or other legal entity, however 
organized, holding (directly or indirectly) a 25% or greater interest in the Submitter; any 
subcontractor(s) that will perform Work valued at 30% or more of the overall contract amount; 
the lead engineering/design firm(s); and each engineering/design sub-consultant that will 
perform 30% or more of the design Work. CDOT may disqualify a Submitter if any of the 
Submitter’s Major Participants belong to more than one Submitter organization. “ 

 

If the Individual, however organized, holds (directly or indirectly) a 25% or greater interest in 

the Submitter CDOT may disqualify the Submitter. 

 

 

 


